Pieter – niet in paniek – 16

Pottenkijker geeft commentaar

Hoe zou de wereld eruitzien als de pandemie nog tien jaar duurt? Gaat het nog lang duren met dat coronavirus? We weten het nu wel, na bijna dertien maanden.

“Nog even volhouden”, is de boodschap van demissionair premier Mark Rutte medio april 2021. Uiteindelijk komt er licht aan het einde van de coronatunnel als iedereen gevaccineerd is. Toch wegen juist die laatste loodjes voor veel mensen zwaar en dat is helemaal niet gek, weet ook Pieter Pottenkijker.

“Een normale crisis duurt vaak een dag, een week of misschien een paar weken”, zegt hij. “We zitten nu in een uitzonderlijke situatie want deze crisis duurt al meer dan een jaar.” We zijn daardoor simpelweg uitgeput. “Je hebt controle nodig om je eigen emoties te beteugelen en jezelf te disciplineren, maar die controle is in zo’n langdurige crisis op een gegeven moment op.” Daar komt bij dat ‘nog even je schouders eronder zetten’ volgens Pieter alleen kan als je weet waar de eindstreep is. “Stel je voor je loopt een halve marathon. Je bent bij kilometer 20 en je bent helemaal op, maar je weet, ik moet nog een kilometer en dan ben ik er. Op zo’n moment kan je dan nog even doorbijten omdat je weet dat het bijna afgelopen is.”

Ook al is een doel ver weg, en weet ook Pieter niet waar de eindstreep is, hij blijft optimistisch en drinkt dagelijks zijn glaasje wijn. Onderwijl zijn gedachten ordenend in een dagelijkse boodschap voor ieder die haar horen of lezen wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s