Krabkrabbels – 13

Spiegeltjes om over te struikelen – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegelen. Wat is dat? Voor een spiegel gaan staan en naar jezelf kijken? Of zit het dieper. Is het voor jou dat je een reflectie van jezelf ziet in de ander die op je pad komt?  Wat spiegelen is, hangt dus af van wie je bent en wat je “aangeleerd” is.

Pieter Pottenkijker mag graag ‘spiegelen’. En dan heeft hij het over de reflectie van wat je van jezelf in de wereld om je heen ziet. En wat jouw mening daarover is. Of wat jou irriteert.

Irritatie, geloof het of niet, is een heel belangrijke spiegel. Hoe groter de irritatie, hoe meer je kan leren. Is dat altijd meteen duidelijk? En is dat makkelijk? NEE!  Het stelt je wel in staat om jezelf te ontwikkelen. Elke irritatie bij een ander kan je iets leren over jezelf. En jouw irritatie delen, maakt het effect nog groter.

Zo! Dat is vast een eye-opener. Dat is precies waar Pieter met zijn krabkrabbels beoogt. Pieter daagt de lezer van zijn breinspinsels uit! Eigenlijk zegt hij: “Ga eens voor die spiegel staan en wees eerlijk tegen jezelf! Wat is de les die je nu mag leren na het lezen van dit spiegeltje!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s