PP’s Pubernootje | 4

Dia1

  • Als je het leuk vond om een tiener te zijn, is er (n)iets mis met je

Aandoenlijk en leuk, die pubers. Om op te vreten ook. En tegelijkertijd kun je ze als ouder regelmatig wel achter het behang plakken. Chagrijnig, onbereikbaar, van heel boos naar hyper, lamlendig, brutaal of supermelig. Soms heel groot en dan weer heel klein. Bij een beetje puber komt alles voorbij.

De taak om die wispelturige puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven neemt Opa Pieter Pottenkijker serieus.

Met de puberteit begint het losmaken én loslaten. En juist dan heeft die uithuizige, dwarse puber je meer dan ooit nodig; jouw sturing, hulp, meedenken en steun. Loslaten én goed begeleiden dus – een behoorlijk ingewikkeld proces en een hele uitdaging.

Ja, Opa Pieter Pottenkijker en Pubernootje Noa genieten van deze tijd ieder op hun eigen wijze. Hij leert te snappen waarom pubers doen wat zij doen en kan daar vervolgens weer om lachen. Zij leert en ervaart hoe je door te relativeren lastige situaties kunt voorkomen en oplossen.

De wederzijdse lessen van Opa Pieter Pottenkijker en Pubernootje Noa zijn samengevat in een nieuwe serie van herkenbare citaten, wijsheden en spreuken.

Plaats een reactie