Tour de France – Etappe 14

etappe 14.png

  • Barguil wint na een zinderende rit de dertiende etappe, maar Aru houdt gele trui.

In 101 kilometer ronden de renners in de 13e etappe van de Tour drie steile cols om bergaf te finishen in Foix. Een elitegroep met Quintana, Contador, Landa en Barguil sprint om de zege en de Fransman pakt de buit. Fabio Aru houdt de gele trui.


De 14e etappe van de Tour de France voert in 181,5 kilometer van Blagnac naar Rodez. De etappe heeft een lange vlakke aanloop en wat venijnig klimwerk aan het einde.

Rodez 2015… Het klinkt de Vlaamse wielerliefhebber als muziek in de oren. Greg Van Avermaet maakte er furore in een prangende sprint met Sagan. Een eindeloze spurt bergop, waar de Belg veel te vroeg op kop leek te zitten. Sagan kwam uit de achtergrond en piloteerde zichzelf in zijn wiel. ‘Erop en erover’, denk je dan. Maar Van Avermaet bleef pompen, Sagan boog het hoofd in het zicht van de meet. Het was de overwinning die Van Avermaet nodig had om écht door te breken.

Rodez 2017… Het peloton passeert opnieuw en de laatste 25 kilometer lopen over exact hetzelfde parcours als in 2015. We kennen alvast twee renners die likkebaardend aan de start in Blagnac zullen staan: de ene om zijn kunstje over te doen, de andere om zijn gram te halen. Te meer omdat de dag ervoor een Pyreneeënrit van 101 kilometer wordt afgewerkt. Zonder meer een pittige opdracht voor de klassementsrenners. Maar de renners in de bus – waaronder hoogstwaarschijnlijk Potige Peter en Gouden Greg – zullen relatief comfortabel energie kunnen (be)sparen.

Overdag dus in de bus, ’s avonds in het vliegtuig om de oversteek naar Blagnac te maken en ’s morgens weer lentefris op de fiets te zitten.

Pieter Pottenkijker heeft een tip voor de verliezers en afvallers: “Als duidelijk wordt dat je jouw doel niet bereikt, verander dan niet je doel; verander je aanpak.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s