Pieter – niet in paniek – 17

Alles wat we horen is een mening, geen feit. Alles wat we zien is een perspectief, niet de waarheid.

De besmettingscijfers van de Corona-pandemie, die Nederland inmiddels al meer dan een jaar in een wurggreep hebben, gaan de goede kant op en de ziekenhuisopnames blijven dalen. Virologen zijn positief gestemd over de ontwikkelingen en volgens demissionair minister Hugo de Jonge gaan we een ‘mooie zomer’ tegemoet.

Pieter – niet in paniek – Pottenkijker heeft inmiddels ook zijn eerste vaccinatie ontvangen. Desondanks staat hij niet vooraan in de rij van de mensen die staan te springen om de maatregelen (sneller) te versoepelen.

Hugo de Jonge en virologen mogen dan wel optimistisch zijn, maar hoe reëel is de hoop op een toekomst zonder beperkende maatregelen? Ondanks de daling van het aantal besmettingscijfers, ziekenhuisopnames en de toename van het aantal gevaccineerde mensen, denkt Pieter dat de basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen nog nodig zijn tot ver na de zomer.

Pieter zou Pieter – niet in paniek – Pottenkijker niet zijn als hij de vele discussies niet met enige relativering beschouwt: “Alles wat we horen is een mening, geen feit. Alles wat we zien is een perspectief, niet de waarheid.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s