Pieter – niet in paniek – 15

Pottenkijker geeft commentaar

‘Prikpauze houdt ons langer gevangen in pandemie’ koppen de kranten. Medici kraken het besluit om de vaccinatiecampagne met AstraZeneca tijdelijk stop te zetten bij Nederlanders onder de zestig. Volgens hen zorgt dit voor extra vertraging en onzekerheid.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) besloot daartoe nadat vijf meldingen binnenkwamen van vrouwen tussen de 25 en 65 jaar met een ernstige vorm van trombose, binnen tien dagen na hun inenting. Deskundigen wijzen erop dat een causaal verband niet is aangetoond. Bovendien veroorzaakt de prikpauze juist gezondheidsschade, omdat de kans op infectie met het coronavirus groter is dan de mogelijke bijwerkingen van een vaccin.

Pieter Pottenkijker – zelf inmiddels gevaccineerd – meent dat er sprake is van een politiek en zeer te begrijpen maar onverstandig besluit. „De vaccinatiestrategie is essentieel om uit de pandemie te komen. Het maatschappelijk draagvlak neemt ondertussen af. Nu acuut stoppen met vaccineren voedt de onrust en houdt ons langer gevangen in de pandemie.”

Omdat Pieter geen lid is van het Outbreak Management Team zit de minister niet op zijn adviezen te wachten. Dus blijft Pieter in zijn eigen woning en voorziet hij – op gepaste afstand – de dagelijkse beslommeringen in pandemietijd van zijn eigen kijk en commentaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s