Vierdaagse Nijmegen – Roze woensdag

proost1.png

  • Feikje en Wopke kuierje voort

De Vierdaagse in Nijmegen bestaat uit vier dagen wandelplezier in de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Je loopt daarbij door Gelderland, Brabant en Limburg. Elke dag staat er een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal.

De tweede dag van de Vierdaagse is de Dag van Wijchen. Wopke en Feikje beginnen met een stuk wandelen richting de Hatertse Vennen.

De Hatertse en Overasseltse Vennen is een vennengebied van ca. 520 hectare in de Gelderse gemeentes Heumen en Wijchen. Het gebied bestaat uit zo’n twintig vennen en de omliggende rivierduinen, heidevelden en bosgebieden. Een prachtig gevarieerd gebied om doorheen te wandelen.

Vervolgens lopen Feikje en Wopke via Alverna naar Wijchen. In Alverna, Balgoij, Niftrik, Wijchen en Woezen word je ontvangen met muziek en een enthousiast publiek langs de kant van de weg. Daarna wandel je door Beuningen en Weurt. Een muzikale roadshow onthaalt de wandelaars hier bij de gemeentegrens.

De parkeerplaats van het Thorbeckeplein wordt omgetoverd tot een gezellig terras met diverse kinderattracties, waaronder een luchtkussen. Het enthousiaste publiek, muzikanten, muziekkapellen en zelfs een gezellig dweilorkest zorgen voor de aangename sfeer langs de gehele route van Beuningen tot Weurt. Vanuit Weurt lopen onze wandelaars een stuk door Nijmegen, alvorens ze weer aankomen op de gezellige Wedren. De tweede dag staat ook bekend als de roze woensdag. Steeds meer wandelaars dragen deze dag iets roze.

Ook Pieter Pottenkijker ziet de wereld door een roze bril, “Want,” zo zegt hij, “Echte liefde is een grote tovenaar. Zij heeft de macht heeft ons alles in roze te laten zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s