Vierdaagse Nijmegen – De kop is eraf

de kop is er af.png

  • Wandelaars Vierdaagse Nijmegen zijn gestart

De eerste wandelaars van de 42.036 deelnemers aan de 101ste editie van de Vierdaagse van Nijmegen – waaronder Feikje en Wopke – zijn dinsdag om 04.00 uur van start gegaan. Rond 06.30 uur was meer dan de helft onderweg. De deelnemers van de 50 kilometer zijn als eerste gestart. De meeste deelnemers (49 procent) lopen een afstand van 40 kilometer per etappe.

Van alle mooie streken die Gelderland meent te leveren, moet de Vierdaagse de allermooiste zijn. Geen provincie kan tippen aan een evenement dat haar landschappelijke variëteit zo goed blootlegt.

Op de eerste dag, ook wel de ‘Dag van Elst’ genoemd, moeten de lopers, die kunnen kiezen uit afstanden tussen 30, 40 en 50 kilometer, een route richting Arnhem afleggen. Via Slijk-Ewijk lopen de wandelaars naar Elst en via Bemmel gaan ze terug naar Nijmegen.

De deelnemers aan de Vierdaagse komen dit jaar uit niet minder dan 67 landen. Het record staat op wandelaars uit 73 landen. De jongste deelnemer dit jaar is de 11-jarige Maud Molemans uit Nijmegen, de oudste deelnemer is Herman Dubie (94). De Amsterdammer loopt dit jaar voor de twintigste keer mee in de Vierdaagse.

Pieter Pottenkijker heeft respect voor de wandelaars: “Een wandelaar die uit het lopen de compassie, het respect, het verlangen, het geduld, de spijt, de verrassing en de vergeving weet de extraheren en ze samenvoegt tot geluk, schept daarmee het atoom dat Liefde genoemd wordt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s