Tour de France – Tweede rustdag

etappe 16

  • Bauke Mollema soleert naar victorie, Froome houdt geel

In de 15e Touretappe ronden de renners vier cols op een heuvelparcours van 189,5 kilometer. De finish was heuvelaf in Le Puy-en-Velay en de race bood een buitenkans voor aanvallers. En wie deed dat? Bauke Mollema! Hij pakt de eerste Tourzege in zijn loopbaan na een solo van een kleine 30 kilometer. Chris Froome houdt de gele trui.

Bauke Mollema – de 30-jarige coureur van Trek – maakte deel uit van een kopgroep van liefst 28 renners. Zij kregen in de 189 kilometer lange bergetappe ruim baan van het peloton. De Groninger ging er in de afdaling van de voorlaatste col alleen vandoor en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Hij ging de laatste tien kilometer in met een voorsprong van twintig seconden op Warren Barguil, Primoz Roglic, Diego en Ulissi en Tony Gallopin. Dat viertal wist het kloofje echter niet te dichten.

Bauke Mollema volgt Tom Dumoulin op als laatste Nederlander die een ritzege in de Tour boekte. De Limburger won vorig jaar zelfs twee etappe

De groep van de klassementsrenners, met daarin geletruidrager Chris Froome en zijn naaste belager Fabio Aru kwam op ruim zes minuten achterstand binnen.


Maandag 17 juli is een rustdag. De tweede deze Tour. Na deze rustdag koersen de renners naar Romans-sur-Isère, een heuvelachtige rit met een vlakke finale. Maar, daarover morgen meer!

Pieter Pottenkijker voelt zich – dankzij Bauke Mollema – een Oranje Leeuw in wielerbroek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s