Tour de France – Etappe 11

etappe 11.png

  • Opnieuw is een sprinter iedereen te snel af!

Etappe 10: Marcel Kittel heeft opnieuw laten zien dat hij met afstand de beste sprinter in de Tour de France is. In etappe tien liet de Duitser alweer zijn vierde ritzege noteren. John Degenkolb werd tweede, vlak voor Dylan Groenewegen. Het klassement bleef ongewijzigd en dus mag Chris Froome ook morgen het geel aantrekken.

Na een dagje rust stapte het peloton op voor een etappe van 178 kilometer door de Dordogne. In het peloton was het lang rustig, zonder valpartijen op een fatsoenlijk tempo. André Greipel won onderweg de tussensprint in het peloton en leek Kittel daarmee uit te dagen. Maar eenmaal in Bergerac liet Kittel zien waarom hij de beste sprinter van het peloton is op dit moment. Met hulp van één ploeggenoot schoot Kittel na de laatste bocht vanuit, pak ‘m beet, tiende positie naar voren. Groenewegen manoeuvreerde handig, ging van wiel naar wiel in de laatste meters, raakte nog heel even ingesloten en werd uiteindelijk derde.


Voordat in de Pyreneeën de klimmers weer ten tonele zullen verschijnen, wacht vandaag (12 juli) op woensdag in de elfde etappe een nieuwe opdracht voor de sprinters. Tussen Eymet en Pau heeft de organisatie een parcours uitgetekend, dat opnieuw weinig hindernissen kent. Vanuit de startplaats zet het peloton koers in zuidelijke richting voor een rit van 203,5 kilometer. Op 61 kilometer van het einde is er een tussensprint waarbij punten voor het groen veroverd kunnen worden. Ook de enige punten voor het bergklassement zijn te verdienen in het tweede gedeelte van de rit. Na 145,5 kilometer wacht de top van de Côte d’Aire-sur-l’Adour. Deze col van vierde categorie is 1,2 kilometer lang aan 4,2% gemiddeld.

In de slotfase loopt het licht op, maar nadat Morlaas is bereikt gaat het in dalende lijn richting de finish. Pau is een bekende aankomstplaats in de Ronde van Frankrijk. Het is de 68e keer dat de Tour de stad aan de voet van de Pyreneeën aandoet. Enkel Parijs en Bordeaux zijn vaker bezocht. In het centrum van de aankomstplaats moeten de renners over vier rotondes ronden. De aankomst is aan de Rue du Maquis Le Béarn, na een rechte lijn van zeshonderd meter.

Pieter Pottenkijker ziet de hoop op Nederlands succes zo langzamerhand wel ontploffen….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s