Tour de France – Etappe 6

eel weer in handen

Etappe 6.png

  • Geel weer in handen van Froome.

In de 5e etappe van de Tour gaat het voor het eerst serieus bergop. Na een glooiende tot heuvelachtige rit door de Vogezen finisht de race op La Planche des Belles Filles. Fabio Aru valt aan met nog een paar kilometer te gaan en knalt naar de zege. Dan Martin wordt tweede en Chris Froome derde. Zo neemt de titelverdediger de gele trui over van zijn ploegmaat Geraint Thomas.


Nu de kruitdampen zijn opgetrokken op de flanken van La Planche des Belles Filles, kunnen de sprinters hun batterij weer opladen voor een volgende kans. Tussen Vesoul en Troyes wacht een ellenlange rit van 216 kilometer. Aangezien veel sprintersploegen nog op nul zeges staan, is de kans op een massasprint erg groot.

Het vertrek van de zesde etappe is in Vesoul, waar de vierde rit van boven de tweehonderd kilometer van start gaat. Onderweg wachten twee klimmetjes van de vierde categorie. De Côte de Langres ligt na 69 kilometer te wachten op het peloton. Exact 85 kilometer later ligt de top van de Côte de la colline Sainte-Germaine, maar beide bergjes zullen niet voor verschillen zorgen. In de diepe finale zijn er geen lastige objecten, behoudens een negentig graden-bocht op twee kilometer voor het einde. De finish is na 216 kilometer in Troyes, waar de aankomstlijn volledig vlak en in een rechte lijn is.

Pieter Pottenkijker intussen bepaalt zijn uitslag aan de hand van de sterren…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s