Tour de France – Etappe 5

Etappe 5.png

  • Niet vallen is een hele kunst.

Arnaud Démare heeft de vierde etappe van de Tour de France gewonnen. De Franse kampioen bleef Peter Sagan en Alexander Kristoff voor. De finale van de rit naar Vittel werd ontsierd door meerdere valpartijen, waar onder meer Geraint Thomas, Dylan Groenewegen, Mark Cavendish en John Degenkolb betrokken waren. Hiervoor werd Peter Sagan achteraf gediskwalificeerd.


De klimmers kunnen aan de bak in de 5e etappe van de Tour de France. Het peloton vertrekt uit Vittel om na een 160,5 kilometer lange rit over golvende wegen te finishen op La Planche des Belles Filles, een steile berg met vlak onder de top een sectie van 20%.

Na de start in Vittel rijdt het peloton over golvende wegen tot na een kilometer of honderd de Côte d’Esmoulières en Col des Croix verschijnen. Klimmetjes, maar in verhouding tot de slotklim eerder veredelde viaducten…

La Planche des Belles Filles is goed voor 5,9 kilometer klauteren tegen 8,5%. De klim is van kop tot staart een monster, maar vlak onder de top zit het echte venijn als de weg met 20% omhoog gaat. Naar verluidt dankt de berg zijn naam aan het feit dat in 1635 de mooie meisjes uit de omgeving naar de top vluchtten om aan de grijpgrage handen van Zweedse huurlingen, die in Plancher-les-Mines gestationeerd waren, te ontkomen. Dat plaatsje ligt aan de voet van de klim.

Pieter Pottenkijker ziet er als een berg tegenop….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s