Tour de France – Etappe 4

Etappe 4.png

  • Sagan wint zijn etappe!

Peter Sagan heeft maandag 3 juli 2017 de derde etappe in de Tour de France gewonnen. De wereldkampioen was in de sprint heuvelop in Longwy de sterkste van een uitgedund peloton. Achter de Slowaak van Bora eindigde de Australiër Michael Matthews (Sunweb) als tweede, de Ier Daniel Martin (Quick-Step Floors) kwam als derde over de meet.

Sagan leek de zege nog te verspelen. De Slowaak lag in de eindsprint al snel voorop, maar schoot met zijn voet uit het pedaal. Hij wist zich tijdig te herstellen en de rest achter zich laten.


De Luxemburgers hebben het over Munneref als ze het over de vertrekplaats van de 4e Touretappe hebben, de Duitsers zeggen Bad Mondorf. Het is de woonplaats van de gebroeders Andy en Fränk Schleck. Allebei hebben ze inmiddels afscheid genomen van het wielerpeloton. Andy in 2014 en Fränk in 2016.

De 4e etappe van de Tour telt 207,5 kilometer. Over een redelijk vlak parcours rijden de renners van Mondorf-les-Bains naar een vals plat oplopende aankomst in Vittel.

De route voert over vlakke tot golvende wegen. Een klimmetje op 37 kilometer van de aankomst springt er letterlijk uit. Die stijgt in 1,9 kilometer met een gemiddelde van 4,7% en na de afdaling volgt er nog een hindernis van 1 kilometer à 4%, maar het is onwaarschijnlijk dat er ook maar één sprinter onrustig van wordt. Óf het zou de onrust van een komende sprint moeten zijn. Wel goed timen, heren, want de slotkilometer loopt vals plat op.

Pieter Pottenkijker speelt echter niet met de dobbelstenen van het fortuin. “Gewoonlijk,,” zegt hij, “blijken zij vals.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s