Tour de France 2017 – Etappe 3

Etappe 3.png

  • Als je valt, moet je opstaan!

Marcel Kittel heeft zondag (2 juli) de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. De Duitser van Quick-Step Floors was in Luik de snelste in de massasprint. Chris Froome ging eerder in de rit onderuit bij een massale valpartij, maar verloor geen tijd in het algemeen klassement.

Op dertig kilometer van de finish gingen onder anderen drievoudig Tourwinnaar Froome en de nummer twee van vorig jaar Romain Bardet onderuit bij een massale valpartij. Ze konden allen echter weer aansluiten bij het peloton en verloren geen tijd.

In de 3e etappe van de Tour de France rijden de renners in 212,5 kilometer van Verviers naar Longwy. Het heuvelachtige parcours gaat deels door de Ardennen naar de eerste aankomst op Franse bodem.

De streep is getrokken bij de citadel van vestingstad Longwy en dat betekent een slotklim van 1,6 kilometer à 5,8%. De eerste 500 meter zijn met een stijgingsper-centage van 8,2% het pittigst. Daarin zit ook de steilste strook van 11%. Naarmate de top nadert, vlakt het klimmetje af tot een vals plat. Een buitenkans dus voor puncheurs.

Pieter Pottenkijker intussen vreest na drie etappes al opgebaard over de meet te komen….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s